fredag 17 februari 2012

8 grader varmt...

i solen visserligen men ändå! Vilken dag vi har haft här i Umeå idag. Det märks att den 5:e årstiden, dvs vårvintern, som vi norrlänningar får njuta varje år närmar sig med stormsteg. Jag var tvungen att ta mig tid och åka ut med hunden. Körde fysträning och jaktdressyr.

Viktigt med hög fart på inkallning


Snösim


Tränar lite stadga på det enkla sättet


fredag 10 februari 2012

Hundträning...

Hundträning är nästan alltid kul. Det är en njutning att se hunden sätta sig på uppflog eller att omedelbart komma på inkallning trots att rådjuret, ytterst lockande, studsar iväg på nära håll.
Ibland är dock hundträning något som kan driva en till vansinne. Idag repeterade vi sitt på skott. Min 7 år gamla vorsteh hade plötsligt förvandlats till valp, och ingenting funkade. Ja han satte sig visserligen på skott men darrande ben, gnäll och en förmåga att släppa sitt (för att söka apport) så fort jag tittade bort, visade ett en veckas repetition är väl behövligt.

Jag hade faktiskt med kameran idag men då hunden krävde fullt fokus så blev det inga bilder. Nytt försök imorgon.

lördag 4 februari 2012

Allt står stilla..

Kylan är just nu rätt intensiv. Fåglarna sitter stilla, hunden vill inte vara ute och jag vill inte vara ute. Väntar på att temperaturen ska bli lite mänskligare så man kan träna hund och fotografera igen.